Viiala MM-kisoissa neljänneksi

Seuran kahvakuulaurheilijat Riikka Viiala ja Tapio Tuomisto osallistuivat MM-kilpailuihin Latvian Daugavpilsissä 11. – 14.10.2018. Ensimmäisenä päivänä Tuomisto nosti biathlonin amatöörisarjassa -95kg. Työntötulos kahdella 24kg kuulalla oli 51 toistoa. Tempauksia yhdellä 24-kiloisella kertyi 117. Yhteistulos riitti sarjassa komeasti MM-pronssiin, joka on Tuomiston ensimmäinen yleisen sarjan arvokilpailumitali. “Kuulat olivat kuin tehty minua varten.”, kommentoi Tuomisto nostonsa jälkeen.

Viiala on aiemmin kilpaillut menestyksekkäästi amatöörisarjan tempauksessa 16kg:n kuulalla. Nyt hän kilpaili mestaruussarjassa, jossa kuulapaino on 24kg. Alle 58kg sarjassa syntyi oma ennätys 56 toistoa, jolla sijoittui hienosti neljänneksi. Hopea ja pronssi matkasivat Kazakstaniin ja Ukrainaan. Odotetusti voitto meni venäläiselle Olga Yaryomenkolle tuloksen ollessa 204. Kilpailupaikalla Viiala kommentoi olevansa todella tyytyväinen tulokseensa ja sijoitukseensa, joita lähdetään ensi vuonna parantamaan.

Viiala oli ilmoittautunut nostamaan long cyclen amatöörisarjassa kahdella 16kg:lla. Järjestävä liitto tulkitsi sääntöjä aiemmasta poiketen ja Viialan oli vaihdettava mestaruussarjaan. Kahdella 24-kiloisella nostettavassa lajissa hän jäi ilman tulosta. Kolmantena päivänä naiset nostivat kahden kuulan työnnön näytöslajina. Viiala nosti 16-kiloisilla SE tuloksen 72.

Suomen joukkueessa oli 19 urheilijaa ja koko kilpailuissa puolestaan reilu 400 nostajaa 29 maasta. Mestaruussarjan mitaleita Suomeen tuli yksi, amatöörisarjoista neljä ja veteraanisarjoista useampia.