Viiala saavutti kaksi EM-kultamitalia

Tamperelainen kahvakuulaurheilija Riikka Viiala sai kahdesti nousta korkeimmalle palkintokorokkeelle EM-kilpailuissa, jotka käytiin 10. – 13.5.2018 Unkarissa Kecskemétissä. Ensimmäisenä kilpailupäivänä lajina oli tempaus, jossa amatöörisarjassa nostetaan 16kg kuulalla. Alle 58-kiloisten sarjassa kolme nostajaa oli ylitse muiden. Viiala (K4 Center, Tampere), Arja Leskelä (Kuusamon Erä-Veikot) ja Maria Moran (Dublin, Irlanti) ottivat jälleen toisistaan mittaa. Mitalikolmikko on tuttu jo viime vuoden EM- ja MM-kilpailuista. Nostoerä oli päivän tasaisin ja tarjosi jännitystä niin nostajille kuin yleisölle koko kymmenminuuttisen suoritusajan. Viialan sekä Moranin lopputulos oli 193 ja Leskelän 192 toistoa. Kultamitali ripustettiin Viialan kaulaan kevyempänä nostajana.

Toisena kilpailupäivänä naiset nostivat ensimmäistä kertaa virallisena kilpailulajina kahden kuulan long cyclen eli rinnalleveto-työnnön. Amatöörisarjan kuulat painavat 16kg. Tämän lajin kolmen kärjessä olivat Viiala, Maria Moran sekä toinen Irlannin edustaja Luiza Ieremie. Voittotaistelu käytiin tässäkin Viialan ja Moranin kesken. Suomalaisen viimeisen minuutin loppukirin myötä lopputulos oli molemmilla 82 toistoa. Jälleen kevyempänä nostajana Viiala sai ansaitsemansa kultamitalin. Kolmanneksi sijoittunut nosti 70 toistoa. Viialan tulos on myös painoluokan Suomen ennätys.