Riikka Viiala tempaisi hopeaa EM-kilpailuissa!

Kahvakuulaurheilun EM-kilpailut Puolan Gdyniassa alkoivat vahvasti, kun tamperelainen Riikka Viiala tempaisi EM-hopeaa heti avauspäivänä. Viiala osallistui naisten alle 58kg painoluokan amatöörisarjan tempaukseen, jossa 16kg kahvakuulaa tempaistaan enintään 10min ajan. Tulos 161 toistoa riitti hopealle, voiton mennessä Irlantiin. Sarjassa oli 13 nostajaa ja muut suomalaiset sijoittuivat Viialan taakse sijoille kolme ja neljä. Tamperelaisessa K4 Centerissä harjoitteleva Viiala on jo kokenut kilpailija, mitali oli jo kuudes kansainvälisistä arvokilpailuista.

Samaa seuraa edustava, Viialaa valmentava, Tapio Tuomisto osallistui miesten biathloniin alle 95kg painoluokassa. Amatöörisarjassa ensin työnnetään kahta 24kg kahvakuulaa ja yhtä vielä tempaistaan. Tuomisto teki 64 työntöä ja 124 tempausta, jolloin yhteistulokseksi tulee 126 pistettä. Tempaus ja yhteistulos ovat Tuomiston ennätykset ja nämä riittivät lopullisessa listauksessa hienosti seitsemännelle sijalle. Tuomisto osallistui myös 40-44v ikämiessarjaan biathlonissa. Tässä yhteistulos (126) riitti kuudennelle sijalle. Molemmissa miesten sarjoissa taso oli odotetun kova, sarjojen parhaimmat ylsivät yli kahdensadan pisteen suorituksiin.

Suomalaisten saalis kilpailuista oli yhteensä 11 mitalia (1 kulta, 8 hopeaa ja 2 pronssia).