Viialasta maailmanmestari!

KK_MM_20171117_170137_krn

Kahvakuulaurheilun MM-kilpailut käytiin Soulissa Etelä-Koreassa 15.-19.11.2017 entisellä olympianäyttämöllä. Riikka Viiala (K4 Center) voitti maailmanmestaruuden yhden käden long cyclen mestaruussarjassa 24 kg kuulalla alle 58 kg luokassa. Kazakstanin nostaja antoi kovimman vastuksen viimeiselle minuutille asti. Kilpailu päättyi lopulta Viialan eduksi tuloksella 83, 11 toiston erolla toiseksi sijoittuneeseen.

Edeltävänä kilpailupäivänä Viiala nosti jo amatöörisarjan tempauksen 16-kiloisella alle 58 kg painoluokassa. Kansainvälisessä nostosarjassa kovimmista tuloksista vastasivat eurooppalaiset. Sama mitalikolmikko nähtiin jo kevään EM-kilpailussa, joskin järjestys vaihtui. Voitto meni Irlannin Maria Moranille ylivoimaisesti 213 toistolla ja hopea Arja Leskelälle (KEV) 201 toistolla. Viialan tulos jäi 184 toistoon, joka oli vallan tyydyttävä päivänä, jolloin kisajärjestelytkään eivät vielä sujuneet.

Kolmantena kilpailupäivänä nähtiin ensimmäistä kertaa IUKL:n arvokilpailuissa naisilla näytöslajina kahden kuulan long cycle, johon Viiala osallistui myös silkasta nostamisen ilosta. Amatöörisarjassa 16-kiloisilla kuulilla tulokseksi tuli 64, joka sattuu olemaan vielä oma ennätys tässä lajissa. Kilpailutapahtuma tuloksineen ja sijoituksineen ovat mahtava päätös tälle kaudelle. Kuten urheilijoilla on tapana tuumata, tästä voidaan vielä parantaa.

Tapio Tuomisto (K4 Center) urakoi amatöörisarjan biathlonissa avauspäivänä alle 95 kg sarjassa. Hän sijoittui kuudenneksi omalla ennätystuloksellaan 129 pistettä, ainoana eurooppalaisena kahdeksan nostajan sarjassa.
Suomen joukkueessa oli tällä kertaa 11 vahvaa nostajaa.